פוסט זה נכתב לאחר שאחד מידידי, מאמן בשיטת NLP, שעד היום עבד מול לקוחות פרטיים, ביקש ממני טיפים לכניסה לארגונים. אמרתי לו שאעזור בשמחה, וחשבתי, בתור אחת שמאמינה בנתינה וגם בכך שיש מקום לכולם, שאם אין לי בעיה לחלוק מניסיוני, אז למה לא לחלוק זאת עם ההמונים. אגב, תוך כדי הכתיבה, התקשרה אלי עוד מנחת סדנאות בתחום תרגילי המוח וביקשה כמה טיפים, אז אמרתי לעצמי שכנראה יש חשיבות לפוסט זה.
אז הנה לפניכם התוצאה, המדריך לשיווק לארגונים (המבוסס על ניסיוני בלבד. אשמח לשמוע את הטיפים שלכם).
אגב, בהתחלה קראתי לפוסט המדריך לשיווק סדנאות לארגונים, אבל אח"כ הורדתי את הסדנאות, כי נראה לי שפוסט זה רלוונטי גם לשיווק של מוצרים ושירותים נוספים לארגונים. אשמח לדעת אם צדקתי…
הערה, זהו פוסט ארוך במיוחד, ולכן חילקתי לתת קטגוריות לפי תחומים, ניתן לקפוץ באמצעות הלינקים המצ"ב – ישירות לטיפ שמעניין אתכם.
טיפ מס' 1: לפני הכל – בניית אתר + דיוור
טיפ מס' 2: פעילות התנעה – פיילוטים בארגונים
טיפ מס' 3: מפגשי חשיפה
טיפ מס' 4: הצגה בתערוכות
טיפ מס' 5: כנסים מקצועיים
טיפ מס' 6: פורום משאבי אנוש – פרטי במייל
טיפ מס' 7: אינדקסים מקצועיים באתרי משאבי אנוש
טיפ מס' 8: השתתפות בקהילות בתחום HR
טיפ מס' 9: קפה דה מרקר
טיפ מס' 10: פעילות בלינקדאין
טיפ מס' 11: פייסבוק
טיפ מס' 12: טוויטר
טיפ מס' 13: פתיחת בלוג
טיפ מס' 14: סינכרון בין כל הרשתות
טיפ מס' 15 (ואחרון): מה אני לא עושה?
טיפ מס' 1: בניית אתר יצוגי, אינפורמטיבי ומקדם:
לא נראה לי שיש מישהו עם עסק ובלי אתר אבל בכל זאת, אתם חייבים אתר. זה כרטיס הביקור שלכם ולכן עליו להיות גם יצוגי/מותגי וגם משקף את הסדנאות שלכם באופן הכי מקצועי שיש. בנוסף, כדאי שהוא יהיה אינפורמטיבי, שהלקוחות הפוטנציאלים יבינו במה מדובר. מהן הסדנאות, מי עומד מאחוריהן וכמובן אפשרות ליצירת קשר אתכם. מומלץ להביא סיפורי מקרה מסדנאות, שאנשים יבינו מה בעצם קורה בסדנאות – כמו בדוגמה.
והדבר האחרון והמאוד חשוב – אתר מקודם (SEO). נכון, היום כולם מדברים על פייסבוק (בהמשך) אבל אני נוכחתי לדעת שיש אנשים רבים שעדיין ממש לא מתחברים לפייסבוק וחבל לוותר אליהם. אצלי לפחות, אחוז גדול מהלקוחות הגיע דרך האתר. מהצפון והדרום, מארגוני הייטק ועד לעמותות, אנשים שבחיים לא הייתי יכולה להגיע אליהם, הגיעו אלי דרך האתר, כי היה להם צורך בסדנה והם עשו חיפוש בגוגל.
את מילות המפתח הרלוונטיות כדאי לחפש בכלי מילות המפתח של גוגל וכיוון שסדנאות, גיבוש וגם ימי כיף הם ביטויים מאוד מבוקשים והתחרות עליהם גדולה, כדאי לחפש מילות נישה שבאמצעותן הלקוחות יגיעו אליכם.
בהמשך כמובן (ראו מייד סעיף פיילוט) להוסיף לאתר עמוד המלצות ולוגואים מחברות בהן העברתם סדנאות. וכמה שיותר תמונות שוות וסרטוני וידאו תדמיתיים. לתשומת ליבכם ומניסיון, כדאי לבקש את רשות הארגון להציג כל אינפורמציה שהיא אודותיו באתר שלכם (אפילו את שמו ברשימת הלקוחות, וכמובן שתמונות או המלצות). לי יש נוהל שלאחר הסדנה אני שולחת מייל קבוע שמבקש רשות להציג את האחרונים.
רשימת דיוור
האמת היא שכמעט שכחתי מזה, אבל מאוד מאוד חשוב ליצור רשימת דיוור באתר שלכם (שאגב הרשמה אליה תוכלו לקשר גם בדף הפייסבוק העסקי שלכם). אם אתם בתחילת הדרך, אתם בטח חושבים, מה דיוור, מה יש לי לכתוב, אני רק בתחילת הדרך.. גם אני חשבתי כמותכם, אבל העצה שקיבלתי וכך עשיתי, הוא לשים את האופציה של הרשמה לדיוור באתר שלכם, אתם לא חייבים כבר מההתחלה לשלוח דיוורים. בינתיים הזמן עובר ואנשים נרשמים, ואתם צוברים אנשים וזה מאוד חשוב. יש שתי דרכים לדוור – אחת באופן חד פעמי – כמו מדריך להורדה והשניה באופן קבוע של דיוור שבועי/חודשי ועוד. אני בחרתי באופציה ה-2 ולדעתי לכל אופציה יש את היתרון שלה ואולי, כמו תמיד בחיים, כדאי לשלב.
דיוור חד פעמי – היתרון – מאוד ממוקד לקהל היעד שלכם. אם אתם מציעים מדריך פתרון קונפליקטים למנהלות משאבי אנוש, אז מי שתירשם להוריד את המדריך היא לקוחה פוטנציאלית מאוד ממוקדת עבורכם.
דיוור מתמשך – היתרון – אתם נשארים בתודעה. אנשים ממשיכים לקבל ממכם דיוורים כי הם מתעניינים בתכנים שלכם, גם אם הם לא ממש מחפשים סדנה. ואולם, כאמור, אתם בתודעה שלכם, ברגע שהם יחפשו סדנה, האם יזכרו בכם (רגע, יש מישהי שאני מקבלת ממנה דיוור שמעבירה סדנאות מגניבות לארגונים…). וזה כבר קרה לי לא אחת, שאנשים מהדיוור שלי יצרו עימי קשר לגבי סדנה אחרי חצי שנה שהם בדיוור ואפילו שנה.
כדאי להקפיד בתכני הדיוור שהצד השיווקי יהיה המינורי בדיוור. אל תדאגו, הם לא שוכחים שאתם רוצים למכור להם. מה שהם רוצים זה תוכן. אז אל תעיקו. התמהיל שלי בדיוור הוא 5 אייטמים (מקסימום) שמתוכם רק אייטם אחד הוא שיווקי (על סדנאות קרובות/חדשות/רשמים מסדנאות והמלצות).
טיפ מס' 2 – פעילות התנעה: פיילוט בארגונים
לאחר שיש לכם אתר, אז יש לכם בעצם כרטיס ביקור ואתם יכולים להתחיל לגשת לצעד הראשון בשיווק העסק – פיילוט. לדעתי זה חובה ומתבקש, אם אתם – כמוני בתחילת הדרך, עם המון אמביציה ומוצר מצויין אך ללא ניסיון. כל אחד מכיר מישהו שעובד באיזו חברה שווה. זה הזמן שתפנו אליו ובקשו ממנו לתאם עבורכם פיילוט – סדנה ללא תשלום שאתם מציעים לארגון. נכון, אתם עובדים בחינם, אבל מרווחים ניסיון ואם עשיתם עבודה טובה אז גם המלצות וקשרים נוספים להמשך הדרך.
אני יכולה לספר שבתחילת הדרך עשיתי 3 פיילוטים בסך הכל ולמרות שלי יש המון הוצאות על סדנה זה מאוד השתלם לי כי ככה יצאתי לדרך. קודם כל, הפיילוטים תרמו לי מאוד מבחינת הביטחון העצמי. זהו, אני כבר לא ירוקה בשטח, יש לי ניסיון! בנוסף, באחת החברות, המנכ"ל היה איש מאוד מקושר בפורומים של משאבי אנוש והעלה המלצה עלי לפורום שלהם (בהמשך) ובעקבות זאת הגיעו אלי סדנאות נוספות. בחברה השנייה, לאחר הפיילוט, בטווח של 2-3 חודשים הזמינו ממני (במחיר מלא) 2 סדנאות.
בנוסף, בתקווה שהסדנה היתה מוצלחת, לאחר פיילוט כזה, תוכלו להציג באתר שלכם המלצה, לוגו שווה ואם הרשו לכם לצלם ולהציג את התמונות מהסדנה באתר, אז בכלל נהדר.
טיפ מס' 3: מפגשי חשיפה
אפשרות נהדרת להחשף לקהל היעד שלכם. ניתן להצטרף למפגשים קיימים או לארגן אחד כזה בעצמכם או עם שותפים. להלן כמה תובנות שלי לגבי הפורמטים השונים:
מפגש חשיפה שאתם משתתפים בו יחד עם עוד מרצים/מנחים/נותני שירותים:
זהו מפגש שלרוב צריכים לשלם עבור החשיפה שלכם בו, שהיא משהו כמו 10 דקות, ואולם לרוב החשיפה היא לעשרות אנשים מקהל היעד שלכם. יש כמה וכמה חברות ומקומות (שמארחים כנסים) שמארגנים מפגשים כאלה עם מחירים משתנים. אני בזמנו השתתפתי במפגש אחד בפינה בטבע של דליה סופר, ואני יכולה להעיד שהמחיר יחסית שפוי ויחס ההמרה בהחלט משתלם (הגיעו אלי 3-4 סדנאות לאחר מפגש אחד). כמובן שיש להשקיע הרבה מחשבה במפגש מסוג זה כיוון שיש לכם רק 10 דקות להציג את עצמכם ולא כדאי לכם לפספס אותן. כדאי לעשות משהו שיזכרו, איזו אטרקציה וכמובן להציג גם תוכן איכותי ומשכנע.
סדנת חשיפה שאתם מארגנים לבד:
זה סוג המפגשים שקיימתי הכי הרבה פעמים, ממוצע של 3 בשנה. היתרון – הלקוחות (הפוטנציאלים) הם שלכם. אתם יכולים להעביר להם הרבה יותר מהתנסות חלקית, הם ממש יכולים לחוות את הסדנה שלכם וידוע שככל שהצד השני נחשף אליך יותר הוא יותר מחבב אותך… החסרונות – הרבה השקעה. הרי לא תזמינו את האנשים לשעה (רק הפקקים יקחו להם יותר זמן). זמן ממוצע של סדנה כזאת הוא 3-4 שעות. במקרה שלי גם אומר הרבה הוצאות (סדנה שלמה ולא רק התנסות) וכמובן שאתם צריכים לדאוג גם למקום. במקרה שלי, ההוצאות היו שוות לי וכדי לחסוך בעוד הוצאות החלטתי לקיים מפגשים אלו בבית. חלק מכם אולי מרים גבה, מה בבית? לא מקצועי. אבל תתפלאו, בסדנאות כמו בסדנאות, אין דבר כזה שאין דבר כזה. אם הבית מתאים, גדול ומרווח מספיק, אין עם זה שום בעיה, ולא היתה מנהלת משאבי אנוש/ אחת שלא הגיע כשגילתה שזה נערך בבית שלי.
ארגון מפגש חשיפה עם עם קולגות לתחום – האופציה המנצחת לדעתי מהסיבות הבאות:
1. אתם מייצרים מפגש אטרקטיבי ללקוחות שלכם, עם הרבה מציגים (מי שאולי לא היה מגיע במיוחד לסדנה שלכם, יבוא למפגש המשותף כי ידע שיש עוד מרצים וכך תהיה לכם הזדמנות "לכבוש" אותו).
2. אתם מארגנים את הכנס עם עוד שותפים ולכן פוטנציאל האנשים שתוכלו להזמין ופוטנציאל האנשים שייחשפו אליכם במפגש – גדול יותר.
3. אתם מארגנים בעצמכם את המפגש ולכן תוכלו לקבוע את לוחות הזמנים ולשריין לכם הרבה יותר מ-10 דקות ועדיין, פחות מסדנה שלמה שהיא כאמור השקעה רבה. המומלץ לדעתי הוא פרק זמן של שעה אחת למשל, בו תספיקו גם לתת הרצאה על הסדנאות שלכם וגם לתת טעימות מהסדנה.
ועוד מילה אחת על בחירת השותפים למפגש כזה: כדאי לבחור בשותפים משלימים אתכם, כדי שלא תיווצר תחרות על קהל היעד שלהם. בנוסף, כדאי שאחד מהשותפים יהיה בעל מקום לאירוח כנסים (ככה יהיה לכם מקום ולא תצטרכו לשכור אחד) ואחד מהשותפים יהיה שף/בעל שירותי קייטרינג, וכך הוא יספק את הכיבוד לאותו המפגש. ואחרון, כדאי לקחת בחשבון גם את התמהיל, במפגש האחרון שארגנו, היינו שתי מנחות סדנאות שלכל אחת היתה שעה, קונדיטורית שהיתה אחראית על הכיבוד, מוכרי מתנות שהציבו דוכן במקום ורקדנית בטן, שנתנה מופע משעשע בסוף המפגש ובנוסף, נתנו לשלושת השותפים הנוספים עוד 10-15 דקות להציג את עצמם ופועלם לקהל וכך כולם היו מרוצים. לתמונות ממפגש החשיפה האחרון – כאן.
אגב, אם מישהו רוצה לארגן מפגש כזה, אשמח אם תפנו אלי לבדוק שיתופי פעולה.
טיפ מס' 4 – הצגה בתערוכות
אז יש תערוכות וכנסים המיועדים גם לקהל של משאבי אנוש בארגונים. בכנסים כאלה בדר"כ יציעו לכם להציב דוכן וליצור קשר עם הקהל. השתתפתי בתערוכה אחת כזאת ואכן נחשפתי להרבה אנשים מהרבה ארגונים שעד התערוכה לאו דווקא הייתי איתם בקשר (יותר ארגונים מסורתיים/גדולים – דן, אגד, הרבה משרדים ממשלתיים).
כמה טיפים- האורחים בכנסים נחשפים להמון ספקים ומקבלים המון ברושורים, ממש לא בטוח שהם יזכרו אתכם לאחר שהם יחזרו לביתם (ויזרקו את הברושור) ולכן כדאי לפעול בשני כיוונים: גם לייצר סוג של באז/פעילות שיזכרו וגם לקחת את הכדור למגרש שלכם על מנת שאתם תוכלו ליצור עימם קשר.
אז רוצים לדעת איך אני עשיתי זאת (והקרדיט לבעלי היצירתי)? קודם כל, לבשתי סינר על מנת להיות בולטת בשטח ובנוסף, חילקנו למי שהגיע לדוכן בראוניז (קטנים קטנים, שיספיקו לכולם ושלא תהיה הוצאה וטרחה ענקית). לאחר שהם הגיעו לדוכן אז גם סיפרתי להם על הסדנאות וגם (וכאן הבאזז) הזמנתי אותם להשתתף בתחרות שהפרס בה היה אופה לחם, אטרקטיבי לכל הדעות. על מנת להשתתף בהגרלה הם היו צריכים להכניס כרטיס ביקור עם הפרטים שלהם ולהסכים שאצור עימם קשר ואצרף אותם לרשימת התפוצה שלי לאחר התערוכה. וכך, חזרתי מהתערוכה עם שמות, טלפונים, ואימיילים של מאות אנשי ארגונים.

אני, הסינר, הבראוניז ותיבת ההגרלה לאופה לחם
אגב, אמנם תמורת הסכום הלא צנוע בכלל של השתתפות בתערוכה, יספקו לכם את הטלפונים של האורחים בכנס ואולם, אלו רק טלפונים ללא אימיילים. אני הרבה פחות אוהבת להתקשר (ראו בהמשך…) ובנוסף, בזכות ההגרלה שערכתי והשמות שאספתי, כבר יצרתי קשר ראשוני עם אותם אנשים והיה לי הרבה יותר נעים לפנות אליהם לאחר מכן (גם אם טלפונית).
והחיסרון – המחיר כמובן, מאוד מאוד יקר, אלפי שקלים להצבת דוכן/שולחן. אני נעניתי להצעה לחלוק שולחן שהיא האופציה הזולה ביותר להצגה והשולחן ענה על כל מטרותי (לא היו לי יותר מדי דברים לשים על השולחן, ובטח שלא הייתי צריכה דוכן שלם).
האם אעשה זאת שוב? יכול להיות, בשל הרענון שבדבר, בשל האפשרות להחרט שוב אצל אנשי הארגונים (אה, ראיתי אותך כאן בשנה שעברה, נו, תסבירי לי על המוצר) ובעיקר משום שהיו לי פניות לאחר מכן מלקוחות שראו אותי בתערוכה, או כאלה שהופנו ע"י אורחים בתערוכה (ושוב, על ידי גורמים מוסדיים שעד לתערוכה לא הצלחתי ליצור עימם קשר). מה שכן, בשל המחיר היקר, לא בטוח שכל שנה, ובטח לא כל חצי שנה כמו שהרבה מהמארגנים מציעים. לחצו כאן לרשמים + תמונות מהכנס בו השתתפתי.
טיפ מס' 5 – כנסים מקצועיים נטוורקינג דרך מינגלינג וגם חוצפה (ישראלית :-))
יש הרבה כנסים מקצועיים שמתקיימים להם בחוץ, חלקם לאנשי משאבי אנוש, חלקם ליועצים ארגונים ואני ממליצה ללכת אליהם. גם כי לרוב הנושאים מאוד מעניינים ויש לכם הזדמנות להעשיר את עצמכם (לרוב גם הכנסים הם ללא תשלום) ובעיקר בשל המינגלינג. ואולם, כדי לעשות מינגלינג, צריך קצת חוצפה ישראלית. לזהות אנשים פוטנציאלים (לרוב יש תגי שמות + תפקיד/חברה במפגשים כאלה) ופשוט לגשת אליהם, לבקש רשות להציג את עצמכם ולספר על המוצר ממש בקצרה ובהמשך ולבקש את הפרטים שלהם על מנת שתוכלו ליצור עימם קשר ולשלוח להם חומרים. שוב, עשיתם כבר צעד אחד, דיברתם איתם, בפעם הבאה שתתקשרו אליהם/תשלחו להם מייל, זה כבר לא יהיה מייל מזר, הם יהיו עם יותר פתיחות להקשיב/לקרוא/לשתף פעולה.
אגב, גם כנסי יועצים מהווים אפשרות יפה, יותר לשיתופי פעולה (סדנאות משותפות, מפגשי חשיפה, הפניית לקוחות הדדית) וגם, במקרה ומדובר ביועצים ארגוניים, הרבה פעמים יש אפשרות שהם יתעניינו בסדנה שלכם, על מנת להעביר אותה במסגרת קורס פיתוח מנהלים או תהליך אחר שהם עושים עם הארגון.
ואחרון, בכנסים כאלה אתם תוכלו גם להחשף למנחי סדנאות אחרים ותוכלו גם ללמוד מהם ולהעשיר את הסדנאות שלכם.
טיפ מס' 6 – פורום משאבי אנוש – פרטי במייל
מסתבר שקיימים כמה פורומים פרטיים כאלה, שבמסגרתם נשות משאבי אנוש מארגונים שונים שואלות שאלות וממליצות אחת לשנייה. יצאו לי לא מעט הפניות מהפורום הזה, שהמליצו עלי לאחר סדנה. כדאי לברר לאחר שהיתה לכם סדנה מוצלחת עם מנהלת המשאבי אנוש, אם היא חברה באחד הפורומים האלו ולבקש ממנה המלצה. מנהלות שיצרתי עימן יחסים טובים במיוחד הסכימו אף לפרסם סדנאות חדשות שלי בפורום.
טיפ מס' 7 – אינדקסים מקצועיים באתרי משאבי אנוש
2 האתרים המרכזיים הם: HRS.co.il ו-HRSIsrael.co.il בהם מופיעים אינדקסים מסווגים לפי תחומי שירות. סדנאות מסויימות יכולות להופיע בכמה קטגוריות (סדנאות ניהול, סדנאות ODT וכו'). הייתי מסווגת את ההופעה באינדקסים שלהם ברמת ה"טוב שיהיה", לא כל כך יקר וחלקם (HRS) נותנים גם הטבות נוספות ברמת השתתפות/פרסום בפורום (בסעיף הבא). מבחן התוצאה, של האם הגיעו או לא הגיעו לי סדנאות דרך האינדקסים – הוכיח את עצמו. כנראה שנשות משאבי אנוש אכן מציצות גם באינדקסים אלו בבואן לחפש סדנה.
טיפ מס' 8 –השתתפות בקהילות בתחום HR
אחת הדרכים החשובות לשיווק, הוא למתג את עצמך כאיש מקצוע, ככזה שגם מכירים אותו וגם יודעים שהוא טוב/מקצועי/מנוסה. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא להשתתף בפורומים של משאבי אנוש שכאלה יש באתר HRS.co.il, דה מרקר קפה, לינקדאין ואפילו פייסבוק.
לגבי כל הפורומים, לכל אחד יש את הסגנון שלו וכדאי לדעתי להתחבר לכל הסגנונות, כי אין לדעת איפה גולשת אשת משאבי האנוש שבדיוק מחפשת סדנה לצוות שלה. מניסיוני, כדאי לענות על שאלות, גם אם הן לא על סדנה או תחום העיסוק שלכם. אני פעמים רבות עזרתי למנהלות משאבי אנוש שחיפשו שאלון כלשהו, רעיונות לפעילות ללא עלות (Happyhour, גיבוש) ועוד. כדאי לעשות זאת כי קודם כל, עשיתם טוב. דבר שני, אתם ממתגים את עצמכם כמקצוענים בתחום. ודבר שלישי, אתם שם. יש לכם נוכחות ורואים אתכם. אחת הסדנאות שהגיעו אלי מהפורום היתה דרך מנהלת משאבי אנוש שפשוט ראתה תשובה שלי לשאלה בפורום…
פורום HRS פורום די מיושן במבנהו, אבל אני יכולה להגיד לכם בוודאות שהגיעו לי משם לא מעט סדנאות. אם אתם לא מפרסמים באינדקסים שלו, אז ידיכם די כבולות על המקלדת, ולא תוכלו אפילו לכתוב מאיזו חברה אתם כשאתם עונים על שאלה בפורום. ואולם, אם אתם מפרסמים בפורום, תוכלו לענות ולתת את פרטי התקשרות שלכם כולל אתר וטלפון. לעיתים רבות יש בפורום שאלות על רעיונות לפעילויות/גיבוש צוות/סדנאות בנושא ניהול זמן/הרצאות עם ערך מוסף ואז תוכלו לענות ולהמליץ על עצמכם.
הבעיה בפורום HRS הוא החוקים הנוקשים שלו ומבנה הבלתי "רשתי-חברתי" בכלל – לא ניתן לראות את הפרטים של הגולשות בפורום – אפילו לא אימייל, וכך לא ניתן ליצור עימן קשר. אבל כאמור, גם עם חוקיו הנוקשים הוא עושה את העבודה, כך שבגדול, הייתי ממליצה לפעול בו.
טיפ מס' 9 – קפה דה מרקר
יחסית לפייסבוק, נראה כי קפה דה מרקר הוא כבר מקום שאבד עליו הכלח ואולם, עד שזה באמת יקרה אני ממליצה לא לזנוח את הפלטפורה.
ראשית, ניתן לעצב ולמתג את העמוד פרופיל שלכם בהתאם לסדנאות שלכם. ועל זה כבר כתבתי בפוסט נפרד – כאן. לגבי הבלוג בדה מרקר, אז פעם ניצלתי את הפלטפורמה כדי לכתוב על נושאים בתחום, הניהול והארגון. בהמשך, לאחר שפתחתי את הבלוג המקצועי שלי, המשכתי להעלות בדה מרקר תזכורות על פוסטים בבלוג שלי ועל מפגשי חשיפה שאני מארגנת.
כאמור, בקפה דה מרקר יש קהילה די פעילה של אנשי משאבי אנוש עם הפרדה לתחומים של משאבי אנוש, הדרכה ורווחה ופרסום אירועים. אז כדאי להיות בהאזנה לפורומים השונים בקהילות ולראות אם יש שאלה שתוכלו לענות עליה. בנוסף, אם פרסמתם מאמר תוכלו לפרסם בפורום המתאים ואם אתם מארגנים סדנה פתוחה (מפגש חשיפה) אז מסתבר שפתחו פורום גם לזה.
וכמובן, שכמו בשאר הקהילות (לינקדאין, פייסבוק) תוכלו לראות מי חבר בקהילה, לקרוא קצת אודותיו ואם הוא לקוח פוטנציאלי עבורכם (או עוד נותן שירותים לשיתוף פעולה) תוכלו לפנות אליו, להציע חברות ולפנות אליו ישירות, או להסתפק בכך שהוא יעקוב אחריכם (ברירת המחדל בקפה דה מרקר היא שמקבלים מייל סיכום יומי של פעילות בקהילות שלכם ושל החברים שלכם).
טיפ מס' 10 – לינקדאין
רבות כבר נכתב על הלינקדאין ויתרונותיו וגם על חסרונותיו באי ידידיותו למשתמש. וכמו שכבר כתבתי איפשהו, "לא באנו הנה למטרות ידידות..". אני לא אוסיף הרבה על יתרונותיו אלא רק אכתוב את השורה התחתונה: מהלינקדאין הגיעו אלי סדנאות מחברות מאוד מאוד שוות, מארגונים שלא היו טורחים להביט לכיווני, אם אני הייתי מנסה ליצור עימם קשר בעצמי.
אז מה כל כך טוב בלינקדאין:
קודם כל, האפשרות למצוא בו אנשי קשר לפי חברות/עיסוק. ניתן להריץ חיפוש על חברות שוות (אמדוקס, צ'ק פוינט ועוד) ולראות מי מבין החברות האלו הוא חבר בלינקדאין. ואז לחבור אליו (להציע לו חברות) ולפנות אליו ישירות.
בנוסף, גם כאן יש קהילות של משאבי אנוש בהן ניתן לפעול בכמה דרכים:
1. להשתתף וליזום דיונים – כמו מה שכתבתי.
2. לחבור לחברי הקהילה שהם מתחום משאבי האנוש.
3. לבקש מאנשי משאבי אנוש שמופיעים בלינקדאין ועשו אצלכם סדנה, לכתוב עבורכם המלצה בלינקדאין.
ברגע שהגדלתם את רשימת התפוצה שלכם בלינקדאין – אתם יכולים לשלוח להם מסרים ישירים בקלות וביעילות (יותר קל מהדה מרקר). וכך למשל לפני חגים/אירועים מיוחדים אתם יכולים לשלוח מייל פרסומי (ושוב, לשים לב למינונים..).
טיפ מס' 11 – פייסבוק
טוב, אני באמת לא הולכת לחדש הרבה עם המדריכים המקצועיים שקיימים ברשת, אשמח רק להמליץ על מספר דברים.
1. לכתוב בפרופיל שלכם אודות עיסוקכם ולקשר לדף העסק שלכם בפייסבוק (וכמובן גם לאתר).
2. לחבור לכמה שיותר אנשים (אף פעם לא תדעו מאיפה תבוא הסדנה הבאה).
3. לפתוח דף עסק, לקשר אליו מהעמוד שלכם ולמתג אותו כמה שיותר. אגב, למי שמצוי ברזי ה-HTML, תוכלו ממש להעלות עמודים של ממש מהאתר שלכם לעמוד העסקי בפייסבוק.
4. בכל פעם שאתם מעלים סטטוס חדש בדף העסק שלכם, עשו לו שיתוף לקיר הפרטי שלכם וככה החברים שלכם יוכלו להיות מעודכנים ועם הזמן גם להפוך אוהדים שלכם.
5. להיות פעילים בקבוצות רלוונטיות – מנהלי הדרכה ומשאבי אנוש, סדנאות לארגונים, ניהול יצירתי, השולחן העגול – פורום מנחים, מאמנים ויועצים. שימו לב שבקבוצת סדנאות לארגונים, יש אפשרות להתראיין ולהציג את הסדנאות שלכם – שווה לפנות אלי :-).
6. להוסיף אנשי קשר מתוך הקבוצות הרלוונטיות – כך הם יהיו מיודעים אודות הפעילויות שלכם.
טיפ מס' 12: טוויטר
כמו כולם, גם לי יש יחסים אמביוולטנים עם הטוויטר. ואולם, לאחרונה, דווקא בזכות האייפון, אני מפתחת יחסים עם המצייץ… עוקבת אחר אנשים מעניינים ונחשפת לתכנים סופר מעניינים. האם זה מביא לי לקוחות? לא יודעת, אבל זה עוד משהו. אז מחד אני נהנית ולומדת דרכו (גם בנושאים עסקיים כמובן) ומאידך אני משתמשת בו לפרסם תכנים שחלקם בטח יגיעו גם לאוכלוסיית היעד (ראו בהמשך סנכרון תכנים).
טיפ מס' 13 – פתיחת בלוג
מאוד מומלץ לפתוח בלוג מקצועי בתחום העיסוק שלכם. אני פתחתי כבר לפני כחצי שנה (בערך) את "ארגונית – על עובדים, מנהלים ומה שביניהם", לשם אני מעלה מאמרים מקצועיים שאני כותבת (בתחום הניהול), סרטוני וידאו מדליקים שמצאתי ברשת, המלצות על ספרים, סיכומי כנסים. כמובן שבבלוג יש לכם את האפשרות לקשר לאתר העסקי שלכם (בצורה לא אגרסיבית כמובן) וזה מביא ליותר חשיפה ויותר כניסות לאתר. אבל מה שחשוב באמת הוא המיתוג שלכם כמקצועיים. בעל בלוג, כותב מקצועי, יודע על מה הוא מדבר, שווה לעשות איתו עסקים. בנוסף, עוד תוכן ברשת, עוד אנשים מגיעים אליכם דרך מנוע החיפוש ומשם לאתר העסקי. את הבלוג שלי פתחתי בוורדפרס והוא מאוד נוח וקל לתפעול.
טיפ מס' 14 – סינכרון בין כל הרשתות
אז כל אחד בוחר איפה לכתוב. יש פלטפורמה מתאימה בדה מרקר, בפתקים שבפייסבוק (בפרופיל או בעמוד העסק) וכמובן בבלוג עצמאי. מה שחשוב הוא, לסנכרן את החשיפה בין כל הרשתות. וכך, אם כתבתי מאמר מקצועי בבלוג שלי, אני מעלה טיזר לשאר הרשתות. מה שכן, כדי להקל עליכם, יש היום ברשת אפליקציות מעולות וכך כשאני מעלה סטטוס על פוסט חדש בטוויטר, הוא מתפרסם אוטומטית גם בלינקדאין, וגם בדף העסק שלי בפייסבוק והפוסטים שלי מהבלוג המקצועי מתפרסמים אוטמטית בדף הפרטי והעסקי שלי בפייסבוק. מצויין, לא? על איך עושים (חלק מזה) זאת ועל עוד הרבה טיפים בתחום השיווק ברשתות החברתיות – תוכלו לקרוא כאן.
טיפ מס' 15 (ואחרון) – מה אני לא עושה?
בטח תשימו לב שבין הסעיפים לא מופיעה הכותרת שיווק טלפוני/טלמרקטינג. אני אכן לא עושה זאת מכמה סיבות. מניסיוני, רמת ההמרה (כמה יסגרו סדנאות יחסית לכמה שיחות אעשה) הוא מאוד נמוך, וזה עוד במקרה שהסכימו לשוחח איתך. גם אם תשיג את כל הטלפונים של מחלקות משאבי אנוש, עדיין לא יהיו הרבה סיכויים להשיג סדנה. ההרגשה שלי היתה (בתחילת דרכי שעשיתי את שיחות השיווק האלו), שלרוב אתה מפריע להם. לרוב הם לא מחפשים. לרוב אם הם יצטרכו הם יצרו איתך קשר. לרוב הם יפתרו אותך ויגידו לך לשלוח חומרים במייל. אז אני מעדיפה לחסוך את התסכול (ותעריף השיחות ושעות העבודה שלי) ולהשקיע במה שאני עושה עד כה, שלפי התוצאות, הוא האפקטיבי ביותר (הסך של הכל), וגם, אין מה לומר, עבורי הוא המהנה מהכל.
אז זהו זה, עושה רושם שסיימתי לפרוס את מרכולתי השיווקית – אשמח כאמור לשמוע תגובות וטיפים נוספים שלכם מניסיונכם הפרטי.
ושתהיה שנה נפלאה, מלאה בפעילות, סדנאות והרצאות
נילי – סדנאות אפייה ארגונית
Idan Bchor עידן בכור
ספטמבר 15, 2010
סחתיין על ההשקעה.
גם זה סוג של שיווק, שהרי כלקוח פוטנציאלי אני מניח שכמו שהשקעת כאן – כך גם תשקיעי בפעילות עצמה.
הערה קטנה אחת:
אישית אני מאמין כי בעולם השיווק העצמי של "פרופשיונלס" יש מעט מאד "סודות" והרבה מאד עבודה מקצועית ונכונה לאורך זמן.
הבלוג הזה, והפוסט הזה בתוכו, הוא דוגמה טובה לפעילות מסוג זה. אני מקווה שהתוצאות בהתאם.
המשך אפייה מהנה, ושנה מצויינת לכולנו
עידן בכור
nililandau
ספטמבר 15, 2010
הי עידן,
תודה על התגובה.
האמת היא שאני מאמינה שכל דבר שבעל עסק קטן עושה הוא שיווקי עבורו, כי לא ניתן לדעת היכן נמצא הלקוח הבא (ולכן הפסקתי לריב על תורים בסופר.. סתם, סתם :-)), אבל דווקא את הפוסט הספציפי הזה כתבתי באמת מרצון לתרום לקולגות שלי בתחום….
בכל אופן, אמונותינו משותפות 🙂 ונראה לי שגם שנינו נהנים מהכתיבה, אז בכלל הרווחנו…
יום טוב ושנה נפלאה!
גליה בר שלום
ספטמבר 15, 2010
כל הכבוד נילי!
היכולת והרצון שלך לשתף היא יוצאת דופן בעיני.
שנה נפלא!
גליה.
nililandau
ספטמבר 15, 2010
תודה גליה ובאמת בכיף גדול…
ערן
ספטמבר 15, 2010
אחלה פוסט ואחלה טיפים! המון תודה על השיתוף בתובנות.
לגבי שיווק טלפוני, אני עשיתי טלמיטינג תקופה מסויימת, היות ואצלי אחד האתגרים הוא לגרום ללקוחות להבין שכשאני אומר "משחקי שולחן" מדובר על משחקים מגניבים שהם לא ראו אף פעם, ולא על כל מיני מונופולים טאקיים ושש-בשים למיניהם.
הפגישות היו חיוביות ובהחלט היה "אההה!" אצל מי שביקרתי. אבל עדיין האתגר הוא שגם אחרי כמה חודשים יזכרו מספיק פרטים – כדי שידעו איך לפנות אליך… זאת כיוון שבדרך כלל הלקוח שאני משווק לו לא יזמין on the spot, אלא כשיהיה לו צורך בתוכן לאירוע גיבוש.
(יתכן שמזכרת כלשהי – מוצרי קד"מ – היא מה שנדרש כאן).
nililandau
ספטמבר 15, 2010
הי ערן,
טוב לראות אותך כאן.
אכן כן, מסכימה וגם כתבתי על כך שבדרך כלל הלקוח לא צריך את המוצר שלנו ברגע שאנחנו מציגים לו אותו ולכן צריכים להישאר בתודעה שלו. ולכן זה כל הפעילות ברשתות, הדיוור ועוד. אגב, לי יש גם מגנט עם מתכון של בראוניז עליו, בתקווה שמנהלת המשאבי אנוש תצמיד את המתכון למקרר ותיזכר בי כשהיא תחפש סדנה למחלקה אצלה…,
ד"ש
Marion Burgheimer
ספטמבר 15, 2010
תודה נילי. היה מאוד מעניין לקרוא. נותן חומר למחשבה.
הרבה בהצלחה בהמשך.
שנה טובה
מריון בורגהיימר
nililandau
ספטמבר 15, 2010
בכיף מריון, שנה טובה גם לך..
אלירון טובי
ספטמבר 16, 2010
WOW!!!
זה המדריך המקצועי ביותר/רלוונטי ביותר/ועדכני ביותר שקראתי בשנה האחרונה.
תודה וכל הכבוד על ההשקעה והנכונות להתחלק.
כמי שנכנס לאחרונה לתחום במרץ אני מדפיס – שומר – ולומד.
אלירון
nililandau
ספטמבר 16, 2010
הי אלירון,
שמחה שאהבת ועזר לך.
בהצלחה בתחום – אם תצטרך עוד טיפים – תרגיש חופשי.
נילי
מיכל יוסף
ספטמבר 16, 2010
נילי היקרה,
תודה גדולה על השיתוף בידע ועל ההשקעה הנפלאה.
נותר עכשיו ליישם את הכל…
מיכל
nililandau
ספטמבר 16, 2010
הי מיכלי,
טוב לראותך כאן…
בכיף גדול ובהצלחה!
נילי
ענבל גלפרב
ספטמבר 16, 2010
נילי – את אלופה!
אני רוצה לציין שנוכחות באינטרנט (פורומים, רשתות חברתיות, בלוגים…) היא דרך חשובה מאוד, משום:
שכל מה שכותבים נשאר שם לתמיד
שאתה יכול ליצור תדמית של מישהו שיש לו מה להגיד בתחום העיסוק שלו
שאם אתה עושה את נכון ושומר על נוכחות, במיוחד ברשתות החברתיות, אנשים יזכרו את השם שלך.
חשוב לזכור שאת הנוכחות באינטרנט צריך לעשות באופן שיצור לך תדמית מקצועית נכונה:
תגובות מקצועיות, מנוסחות כראוי ורצוי בלי שגיאות.
כתיבת פוסטים ומאמרים בתחום העיסוק
פתיחת דיונים
שיתוף הידע שלך גם אצל אחרים
כי, כאמור, כל מה שאנחנו מעלים לרשת נשאר שם לתמיד.
nililandau
ספטמבר 16, 2010
הי ענבל,
ברוכה הבאה לבלוג ותודה בעד הטיפים המועילים…
נילי
מיכאל
ספטמבר 16, 2010
מרשים,
משכנע
נעשה באהבה
גם אני בא מהתחום, ומאחר שרק לאחרונה חזרנו לארץ
אני פותח אתר עתה, אני עוסק באומנויות לחימה….מדריך מנהלים ואנשי מכירות
דרך אומנויות לחימה
נילי מה את חושבת על יועצי….מקדמי אתרים, ועל יועצים שיווקיים, שעשויים להרחיב את קהל היעד שלנו
שנית אם את מעוניינת אפשר לפתוח שתוף פעולה
יש לי כמה לקוחות קבועים…..
מיכאל
nililandau
ספטמבר 17, 2010
הי מיכאל,
ראשית תודה.
שנית, וידוי, גם אני עסקתי בילדותי ונעורי (עד הצבא) באומנויות לחימה (אפילו יש חגורה שחורה) – אז מרתק החיבור שאתה עושה…
שיהיה בהצלחה.
לגבי השאלה שלך, אני חושבת שיש מקום ליועצים, צריך רק לראות איך אתה מתחבר אליהם, מה היכולות שלך ומה לוחות הזמנים (וגם התקציב שלך..).
לי למשל, יש ידע מסויים בבניית אתרים, בכתיבת תוכן ואני גם מאוד אוהבת את הדברים האלו -אז את זה אני עושה לבד.
מאידך, בתחילת דרכי, נעזרתי בייעוץ עסקי (חוה ניסנבוים – אתר גולדה) שמאוד מאוד עזר לי ופיקס אותי, אבל בהמשך, גיליתי שאני מעדיפה ללמוד לבד, מהניסיון, מהרשת (שמפוצצת בתכנים).
אותו דבר לגבי התנהלות ברשתות חברתיות.. למשל את כל עמוד הפייסבוק שלי העסקי בניתי לבד, כולל עיצוב כולל התנהלות..
אפילו יחסי ציבור, אני עושה לעצמי (הגעתי לאתר YNET ותכנית המקצוענים של ערוץ 10 בעצמי) על ידי נוכחות ברשת וגם הצקה לעיתונאים…
אגב, הרבה מהיועצי שיווק, לא מכירים את ההתנהלות מול משאבי אנוש, וזה חשוב לדעת, יש לנו שיווק קצת אחר.
אבל זה כמובן דורש זמן – גם הלמידה וגם התפעול – והשאלה אם אתה אוהב את זה, ואם יש לך זמן..
בכל מקרה, לגבי השת"פ – אפשר לדבר בהמשך… אתה מוזמן לפנות במייל info@ofim.co.il
להשתמע ובהצלחה
מורית רוזן
ספטמבר 17, 2010
הי נילי,
רק רציתי להגיד שאפו על המגוון, ההיקף הגדול והתיאור המקיף והחיובי של כל הפעילויות השיווקיות המעניינות והמגוונות שאת עושה.
האמת היא שהכוח הוא בשילוב ביניהן לדעתי, ביכולת לא להיות תלויה רק בערוץ אחד, אלא בבדיקה האמיתית של כל מקור ומה הוא תורם לך.
בהצלחה גדולה בהמשך ושנה נהדרת!
מורית
nililandau
ספטמבר 17, 2010
הי מורית,
ברוכה הבאה לבלוג.
מסכימה עם דעתך, כל הזמן מתעדכנת, בודקת ומשנה, בהתאם לתנאים, לצורך ולתוצאות כמובן…
ווידוי קטן, פעם בתחילת דרכי, שרק גילית את הקפה דה מרקר, פניתי למורית – שניהלה את קהילת משאבי אנוש בקפה – בבקשה לעזרה בקשרים והיא מיוזמתה הציעה לי לפרסם מאמר אודות הסדנאות בניוזלטר של HRD. מבחינתי זאת היתה הפתעה נעימה מאוד וללא ספק לא ברורה מאליה.
אין ספק שלמרות שאנחנו עוסקות בתחומים שונים ומשווקות שונה לארגונים (אם אני לא טועה), את מקור השראה עבורי בפעילותך, במקצועיותך ובהצלחתך.
שנה נפלאה שתהיה
נילי
יהודה בנך
ספטמבר 17, 2010
תודה נילי,
כמי שיזם את הפנייה אליך. אני מודה לך ומודה שקיבלתי הרבה יותר ממה שציפיתי.
זו דוגמה ומופת לחברות ותודעת שפע.
גמר חתימה טובה.
nililandau
ספטמבר 17, 2010
בכיף יהודה ושתהיה שנה נפלאה!
מאיה
ספטמבר 19, 2010
נילי שלום,
במקרה קראתי את הכתבה:-) התרשמתי מההשקעה והנדיבות. תודה, מאיה
nililandau
ספטמבר 20, 2010
הי מאיה,
בכיף.
ומהמייל שלך הגעתי לאתר שלך שנראה מדהים עם המון אינפורמציה. מתחילה לשוטט בו…
נילי
מאיה
ספטמבר 20, 2010
הסדנאות שלך נראות מאוד חוויתיות ומיוחדות, את מוזמנת כמובן להרשם באתר, בנוסף אם פעם תרצי לתרום סדנא לנוער בסיכון (או במחיר עלות:-)) תפני אלי ונעשה עם זה משהו:-).
בברכה,
מאיה
יעקב ראובן
ספטמבר 20, 2010
מאמר מקצועי ומעניין מרכז תובנות משמעותיות רבות הרלוונטיות
nililandau
אוקטובר 28, 2010
הי יעקוב.
שמחה שאהבת.
נילי
טלי שטרנליכט
אוקטובר 28, 2010
נילי – אהבתי מאוד את הרעיון של להזמין אנשים הביתה. אבל – לא מפחיד?
אני שוקלת לעשות את זה גם עם האנשים שאני בקשר איתם בפייסבוק, אבל מתלבטת אם זה בטוח.
תודה על המאמר, מחכה לשמוע לקרוא ובעיקר לטעום עוד דברים שלך
nililandau
אוקטובר 28, 2010
הי טלי,
טוב לראותך כאן. לגבי אירוח בבית, דווקא במקרה שלך, שזה ייעוץ עסקי, אם אני לא טועה, נראה לי מאוד מתאים. לגבי חשש, לא חושבת, תגידי להם לשלוח את הפרטים שלהם קודם לכן, את הכתובת שלחי רק להם לקראת המפגש. ובכל מקרה, יהיו עוד אנשים בבית 🙂 כך שאין מה לדאוג בנושא לדעתי.
בהצלחה!
נילי
דליה שלו
נובמבר 26, 2010
נילי ,
נהנתי מאד לקרוא את המדריך ,אני חושבת שיש בו מגוון רחב ,כלים ישימים ופתיחות מקצועית שמעוררת השראה ותורמת מאד לעשיה של כולנו כאנשי מקצוע .
זה בהחלט חשוב ומבורך ,ותודה על כך :).
מאד מתחברת ומאמינה בנוכחות בפורומים מקצועים ובקהילות חברתיות ובשת"פ עיסקיים –
להמשך שת"פ בכל הרבדים,וכמו תמיד נהנתי לקרוא את דבריך ,
דליה שלו ,
מנחת קבוצות לחברות וארגונים .
nililandau
נובמבר 26, 2010
הי דליה
ברוכה הבאה לבלוג שלי.. שמחה שנהנית מהפוסט. אשמח לטיפים שלך מניסיונך בארגונים.
להשתמע!
משאבי אנוש זה אנחנו
נובמבר 13, 2011
הייתי מוסיף את האתר החדש – http://www.hrus.co.il לרשימה של האינדקסים ובכלל – הפורטל החדש יכול לשמש פלטפורמה לשיווק ובניית מותג בקרב מנהלי משאבי האנוש בארגונים בישראל.
פורטל משאבי אנוש
נובמבר 29, 2011
אהבתי